Afvallen met het vernieuwde ‘Feel Good’ programma van Weight Watchers

In het lijstje met goede voornemens staat afvallen steevast bovenaan. Met het nieuwe Weight Watchers dieet maak je een goede start in 2017. Het bekende Amerikaanse bedrijf heeft kort geleden namelijk het Feel Good Programma geïntroduceerd waarmee je jouw doelen nog sneller bereikt. Wat houdt dit nieuwe programma van Weight Watchers precies in?

Feel Good Programma van Weight Watchers

Weight Watchers richt zich niet alleen meer op afvallen. Gewichtsverlies betekent namelijk niet altijd dat je beter in je vel komt te zitten. Het is ook belangrijk om je geestelijk fit te voelen. Zodoende heeft het wereldberoemde bedrijf besloten om het Pro Points programma in te ruilen voor het nieuwe Feel Good programma. Drie programmapunten die allemaal beginnen met de letter ‘f’ spelen hierbij een essentiële rol, te weten:

Smartpoints

  • Food: Met de zogeheten SmartPoints waarden maak je hopelijk gezonde keuzes
  • Fit: Door meer te bewegen zit je hopelijk beter in je vel. Persoonlijke fitdoelen en ActivPoints moeten je hierbij helpen
  • Feel: Neem genoeg tijd voor jezelf

Nieuwe inzichten: minder suiker en vet

De SmartPoints zijn een zeer belangrijk onderdeel van dit nieuwe programma van Weight Watchers. Dit is een puntensysteem dat zijn waarde haalt uit de voedingsleer. De afgelopen jaren heeft onderzoek naar afvallen en een gezonde levensstijl tot nieuwe inzichten geleid. Zo verdien je meer SmartPoints wanneer je voedingsmiddelen met weinig suiker, verzadigd vet en eiwitten eet.

Gezondheidsrisico’s door suiker en vet

Ongezonde voedingsmiddelen bevatten juist lage SmartPoints waarden. Het is dus de bedoeling dat je gezonder gaat eten door de suiker en het vet zoveel mogelijk te laten staan. Diverse wetenschappelijke onderzoeken hebben namelijk uitgewezen dat deze voedingsstoffen zorgen voor overgewicht en obesitas. Ook wordt de kans op diabetes en hart en vaatziekten vergroot door de inname van veel suikers en vetten. Met het Feel Good programma leef je voortaan veel gezonder.

Een gezonde levensstijl met veel fruit

Het is duidelijk dat je met het Feel Good programma van Weight Watchers veel gezonder leeft. Toch levert het nieuwe dieet ook vragen op. Mag je bijvoorbeeld nog wel fruit nemen, omdat in deze voedingsmiddelen ook suiker is verwerkt? Gelukkig is het antwoord daarop ‘ja’. Fruit bevat namelijk allerlei belangrijke vitamines en mineralen. Deze zijn juist zeer belangrijk voor je lichamelijke gezondheid. Volgens diëtisten is 200 gram fruit in combinatie met 300 gram groenten helemaal prima.

Geniet van lekkernijen, maar met mate

Uiteraard wil je het Feel Good Programma zo goed mogelijk doorlopen. Door je volledig te richten op de SmartPoints waarden van voedingsmiddelen vergroot je de kans op succes. Deze punten wijzen je de weg tijdens het afvallen. Overigens betekenen de SmartPoints waarden niet dat je allerlei lekkernijen altijd moet laten staan. Je mag heus wel eens genieten van een lekker koekje bij de thee of een andere zoetigheid. Deze producten hebben alleen een lagere SmartPoints waarde. Minstens zo belangrijk als een evenwichtig dieet is voldoende beweging. Niet alleen verbrand je daarmee de nodige calorieën, je voelt je ook aanmerkelijk fitter, gezonder en gelukkiger.

Gebruik jij al langer Weight Watchers? Wij zijn heel erg benieuwd naar jouw ervaringen met dit dieet…

One thought on “Afvallen met het vernieuwde ‘Feel Good’ programma van Weight Watchers

Comments are closed.