Verschil tussen SmartPoints en ProPoints van Weight Watchers

‘Eet, beweeg en leef’ is de essentie van het nieuwe Feel Good programma van WeightWatchers. Het populaire dieet heeft dankzij nieuwe inzichten een geheel nieuwe stijl. Zo werkt het onder andere met een nieuw puntensysteem ‘SmartPoints’. Ook is in vergelijking met het verleden meer aandacht voor voldoende beweging. In welke opzichten verschillen de SmartPoints van de ProPoints van elkaar?

Nieuw puntensysteem

Voor Weight Watchers deelnemers zijn de nieuwe SmartPoints misschien even wennen geblazen. Op bepaalde punten verschilt het namelijk sterk van de oude en vertrouwde ProPoints. Toch biedt het een groot aantal voordelen die het vorige puntensysteem niet had. Zo zijn in het nieuwe puntensysteem alle inzichten uit de moderne voedingsleer verwerkt. Wetenschappers die zich verdiepen in afvallen en gezond leven hebben de afgelopen jaren namelijk niet stilgezeten. Zo draait het bij dit nieuwe puntensysteem niet alleen meer om afvallen. Het richt zich in plaats daarvan voornamelijk op gezonde producten die minder suiker en verzadigde vetzuren bevatten. Aan al deze voedingsmiddelen worden SmartPoints toegekend. Hoe meer SmartPoints, hoe gezonder.

Verschil tussen ProPoints en SmartPoints

In het verleden werd aan elk voedingsmiddel een waarde toegekend in de vorm van ProPoints. WeightWatchers berekende dit aan de hand van de verhouding tussen eiwitten, vezels, koolhydraten en vezels. Het Feel Good programma met het SmartPoints puntensysteem werkt echter anders. Om de waarden te berekenen richt het zich namelijk nu op calorieën, suikers, verzadigde vetten en het aantal eiwitten. Voedingsmiddelen met veel eiwitten zijn over het algemeen gezond en hebben een hoge SmartPoint waarde. Bij suikers en verzadigde vetten is dit uiteraard andersom.

Meer aandacht voor bewegen

Een ander groot verschil tussen ProPoints en SmartPoints is de aandacht voor bewegen. Ook bij het ProPoints puntensysteem kreeg je zogeheten ‘Activity Points’ wanneer je lichamelijke activiteiten ondernam. Denk bijvoorbeeld aan een wandeling of een mooie fietstocht. De ActivPoints zijn in het nieuwe puntensysteem zeker niet vergeten. Wel besteedt het Feel Good programma er meer aandacht dan ooit. De ActivPoints lopen bijvoorbeeld nu veel sneller op dan eerst. Bovendien kun je de punten gemakkelijk bijhouden in een app.

‘Feel’ en geniet

Het is belangrijk om de juiste balans te vinden tussen gezonde voeding en veel bewegen. Het is dan ook zeker niet erg om af en toe even een pauze in te lassen. Bovendien is het prima wanneer je af en toe geniet van een ‘ongezonde’ lekkernij. Dit levert je weliswaar geen SmartPoints op, maar wel een dosis geluk. Tijd voor jezelf nemen voor Weight Watchers minstens zo belangrijk als het kwijtraken van een flink aantal kilo’s. Deze manier van leven past perfect bij het derde programmapunt van het Feel Good dieet, namelijk ‘feel’.

Geluk en balans

Gelukkige en tevreden mensen nemen sneller betere beslissingen en eten veel gezonder. Dit is de essentie van het nieuwe SmartPoints puntensysteem van Weight Watchers. In vergelijking met ProPoints draait het anno 2017 meer dan ooit om balans. Je moet geluk zien te vinden over de hele linie, en daar hoort gezond eten en veel bewegen bij.

Het is duidelijk dat Weight Watchers met haar nieuwe inzichten tot veel voordelen heeft geleid.

One thought on “Verschil tussen SmartPoints en ProPoints van Weight Watchers

  1. Waarom hebben ze dat eigenlijk veranderd? Ik kan ook nergens meet dat boekje vinden van die ProPoints. Dat was vroeger overal te halen en nou nergens meer…

Comments are closed.